subscribe
SERVICII SEO DE CALITATE
Telefon: -
Blog

Optimizarea unui site: o cale lunga si dificila de strabatut

Optimizarea seo, multi trec cu vederea acest aspect atunci cand au un site. Desi cam toata lumea care isi face un site are ca scop primordial sa-si recupeze investitia initiala si eventual sa obtina un venit suplimentar astfel incat sa-si acopere munca si timpul pierdut in cata calculatorului.

Ei bine, desi ai un site acesta nu va fi listat in primele pagini din google doar daca ori esti foarte norocos ori s-a ocupat cineva de optimizarea siteului sau, eventual, ai studiat tu „tainele” acestei ramuri a internetului.

Optimizarea unui site poate pare destul de complexa pentru un novice, trebuie sa ti cont de o multitudine de parametri, url-uri, categorii, linkurile intre pagini dar si de obtinerea de linkuri catre site-ul tau din partea altor site din aceiasi nisa. Dar si aici e cu bataie lunga, nu trebuie sa abuzezi, nu trebuie sa folosesti aceleasi cuvinte si multe alte lucruri care tin de partea de optimizare seo off-site.

Daca un blog personal in care scrii cea ce-ti trece prin cap si nu are nevoie de optimizare, un site de e-comerce are nevoie de aceasta optimizare din plin si asta cu varf si indesat. Aici intervin o serie de factori mult mai complexi si optimizarea unui site de aceasta anvengura este mult mai complicata si mai greu de realizat, asta in lumina ultimelor update de algoritm de la Google, prin care a penalizat o serie de site-uri ce au fost prea optimizate. Da, suna ciudat, insa nici prea mult nu e bine si poate aduce numai necazuri atunci cand nu optimizezi cu cap.

Multe din lucrurile ce tin de optimizarea seo se invata pe parcurs, din experimente, din teste, se citeste mult dar si aici intervin o serie de factori pentru ca nu tot ceea ce gasiti pe internet referitor la seo poate fi luat ca litera de lege, de multe ori informatiile sun contradictorii, sunt eronate sau incearca sa te conduca pe o strada gresite si aici dau un exemplu: Google pentru webmasteri specifica ca tu, detinatorul unui blog, nu poti sa ceri altora sa pui tu insuti un link catre siteul tau, asta ar insemna din partea motorului de cautare o incercare de manipulare a rankului o incercare de manipulare a motorului de cautare, dar sa fim seriosi, care posesor al unui site nu cere amicilor sa li se pune in link catre blogul personal ? Sau cine nu isi inscrie siteul in directoarele de articole ? Sau cine nu comenteaza pe bloguri si isi pune link catre site ?

De asta spuneam ca nu tot ceea ce gasim pe net referitor la seo putem considera ok din punt de vedere al calitatii informatiei. Pentru a beneficia de idei de optimizare, servicii complexe si garantia unor pozitii ale site-ului dvs pe termen lung, va rugam sa ne contactati!

Comments are closed.